18 Kasım 2013 Pazartesi

Merhabalar Ücretsiz E-Ticaret scripti ile karşınızdayım. Daha önce bu işlerle bir çok kez uğraştım ve bilgilerimi sizlerle de paylaşmak istiyorum. Öncelikle bu script ile ilgili bilgileri vermek istiyorum. türk yapımı bi script. Gerçekten geniş kapsamlı bir script ve buna rağmen sade bir arayüze sahip. en önemlisi de ücretsiz olması. Bir E-Ticaret sitesi açmayı düşünüyorsanız ya da bu işlerle alakalıysanız denemenizi tavsiye ederim gerçekten aradığınız ve ya arayacağınız bütün özellikler var.

E-Ticaret Scripti
Biraz da özelliklerinden bahsetmek istiyorum ama aşağıdaki özelliklerden bazılarını yazmadım çünkü dediğim gibi çok kapsamlı.
   
Kendi Sunucuzda Host Etme İmkanı tanır
Kolay Kurulum Sihirbazı özelliği
Kolay Tasarlanabilir Kullanıcı Dostu Arayüz
Güçlü Bir İYS'ye Sahip
Kullanıcı Yetkilendirme Sistemi        
Arama Motoru Optimizasyonu
iPara Online Ödeme Çözümü Entegrasyonu    
Google Analytics ve Adwords Entegrasyonu
Satış Ortaklığı Sistemi    
Sınırsız Ürün Desteği
Özel Ödeme Tipi Tanımlama    
Ürün Teknik Özellikleri Tanımlama
Hediye Puan Sistemi
SMS Entegrasyonu
Kolay Yönetim için Toplu İşlemler
Bağımsız Ödeme Alabilme Özelliği
Gelişmiş Vitrin Özelliği
Dinamik Formlar Oluşturabilme    
Sosyal Paylaşım Özelliği

İndirme linki
Demo adres 
Admin demo
Kurulumla alakalı döküman
 
Kullanıcı adı:admin
şifre:demo






17 Kasım 2013 Pazar

Bir çoğumuzun başına gelmiştir bu facebook virüsü. Arkadaşınız bir video paylaşmıştır tıklarsınız ortada video filan yok. aslında o video virüs linkiymiş ve tıkladığınız anda size de bulaşmıştır. hatta bazen böyle videolara ya da linklere tıklamasanız bile hiç beklemediğiniz bir yerden bulaşır. İşte bende bu yazıda sizlere facebook virüsü temizleme yöntemlerinden bahsedicem.

facebook virüs

Bu virüslerin zararı nedir ?

Aslında bunlara virüs değilde spam da diyebiliriz. bunlar sizin facebook sayfanızda sizden habersiz değişik içerikler paylaşır ve diğer kullanıcıların dikkatini çekmek ister. isterse sizin hesabınızdaki kişisel bilgileri karşı tarafa yollayabilir bu bilgiler şifreniz gizli sorunuz kişisel fotoğraf ya da videolarınız olabilir.

Facebook virüsü nasıl silinir ?

Bu zararlı yazılımlardan kurtulmayı size daha anlaşılır olması için video yardımıyla anlatıcam. Video benim değildir. Ama güzel bir anlatım biçimi olduğu için sizinle paylaşmak istedim.



16 Kasım 2013 Cumartesi

Uzun yıllardan beri çok farklı antivirüs programlarıı kullandım. denedim beğenmedim sildim denedim beğenmedim sildim derken en iyi antivirüs programı hangisidir sorusu hakkında önemli düşünceler kazandım :) şimdi sizlere bunu aktarıcam.

antivirüs

Öncelikle şunu söylemeliyim ki en iyi antivirüs programı diye bişey yoktur. Çünkü antivirüsleri değerlendirmek sadece 1 ya da 2 madde ile olmaz. Antivirüs programlarının sağlamlığını değerlendirmek için birden çok kural vardır. Örneğin bunlardan bazıları tarama hızı, sistem bellek kullanımı, virüs yakalama kalitesi, internet koruması var mı? gibi. Daha çok fazla madde sayılabilir. Bu programlar bir önceki cümlede sadığım özellikleri aynı anda sağlayamazlar sağlasalar bile tam performanslı olmaz bu yüzdendir ki. en iyi antivirüs programı diye bişey yoktur. Örneğin a programı sistemi kasmaz ama tam koruma sağlayamaz b programı ise tam koruma sağlar ama bilgisayara can çektirir.

Bu programlar belli maddelerden ufak tefek tavizler verse de bu maddelerin geneli olarak belli firma ve gruplar tarafından antivirüs sıralamaları yapılmıştır. Bu sıralamalar her kişiye göre değişebilir. bazıları performansa göre sıralar bazıları virüs yakalamasına göre sıralar. Bu benim sıralamam. yani Top 5 Listem :)

1. Kaspersky Antivirus
2. BitDefender Antivirus
3. Norton Antivirus
4. AVG Antivirus
5. F-Secure Antivirus

Ayrıca buraya tıklayarak antivirüs sıralaması yapan bu siteden performans testlerine bakarak yardım alabilirsiniz. Şu da unutulmamalıdır ki bilgisayarımızı antivirüs programlarından önce biz korumalıyız.

11 Kasım 2013 Pazartesi

merhaba arkadaşlar zamanında bende böyle bir işle uğraşmıştım. staj dosyası hazırlamak gerçekten çok sıkıcı bir konudur. staj dosyası düzenleme staj dosyası konuları filan derken bu iş insanı baya uğraştırır. Dediğim gibi zamanın da staj dosyası hazırladım ve bugün bilgisayarın ücra köşelerinde bu dosyayı buldum ve aklıma sizinle paylaşmak geldi. inşallah yardımım dokunur. içinde benim ve arkadaşımın ortak yaptığımız staj dosyası mevcut siz bu dosyaları düzenleyerek kısa sürede hazır hale getirebilirsiniz. Önemli bir uyarı yapmak istiyorum. Dosyalar biraz karışık olabilir küçük düzeltmeler ile çok iyi bir duruma getirebilirsiniz. Sakın dosyaları düzenlemeden teslim etme gibi bir hataya düşmeyin :)
bilgisayar bölümü staj defteri

Önemli uyarı: meslek lisesi bilgisayar/web tasarım bölümünün staj dosyasıdır. 2 yıllık bilgisayar bölümleri de yararlanabilir indirip inceleyebilirsiniz.

Bilgisayar bölümü Web tasarım dalı staj dosyası

Buradan indirebilirsiniz


Eğer link çalışmıyorsa lütfen yorum kısmında belirtiniz. Yorumları ve linkleri hergün düzenli bir şekilde kontrol etmeye çalışıyorum. Ayrıca dosyayı indiremeyenler aşağıdaki yorum kısmına bakabilir. Nasıl indirileceğini anlattım orada. Şimdiden kolay gelsin herkese.

3 Kasım 2013 Pazar

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere seo uyumlu makale hakkında bilgi vericem. Bildiğiniz gibi sitenizin ya da bloğunuzun popüleritesini arttırmak sizin elinizde sadece siteyi açtım bir iki konu girdim gelsin hitler diye düşünmeyin sakın çünkü bu iş her zaman ilgi isteyen bir iş. Eğer seo hakkında bir bilginiz yoksa seo nedir konusunu okumanızı tavsiye ederim.

seo makale

Seo uyumlu makale nasıl yazılır ?

Yazacağımız makale en az 300 kelime olmalı. neden 300 kelime bunun nedeni Google'ın 300 kelimeden aşağısını yararsız bir yazı olarak görmesinden kaynaklanıryor. Bizde kendimizi Google'a beğendirmeye çalıştığımızdan dolayı elimizden geldiği kadar yazılarımızı 300 kelimeye ve daha fazlasına ulaştırmaya çalışacağız. Ayrıca bunun diğer bir nedeni uzun yazılar kullanıcıların site de daha fazla tutmaya yarar. Kullanıcıların sitede daha fazla zaman geçirmesi de sizin adınıza iyi bir adımdır. Fakat uzun yazı yazarken dikkat edilecek en büyük nokta kullanıcıları sıkmamak. Eğer yazınız uzun ve sıkıcı olursa kullanıcı çok kısa bir sürede sitenizi terk edecektir. Bu durumda da  Google sitenizi yetersiz içerik ya da kullanıcıyı memnun etmeyen bir içerik olarak değerlendirir ve sıralamadan düşebilirsiniz.

En az bir başlık kullanılmalı ve bu başlık anartar kelime içermeli. Ayrıca makale içinde h1 h2 h3 etiketleri olabildiğince kullanılmalı. Açıklama kısmını kesinlikle bulundurun ve açıklama kısmını en fazla 160 karakter uzunluğunda yazın. Yazılarınız da kalın altı çizili renkli kelimeleri bulundurmak gerçekten büyük fayda sağlıyor. Çünkü bu yazılar kullanıcıların dikkatini çekmekte gerçekten başarılı. Gireceğiniz etiketlerinizi ve başlığınızı önceden analiz edin daha sonra bu başlık ya da etiketler üzerinden yazınızı tamamlayın. Hedeflediğiniz kelime aylık aranma yönünden yüksek kelimeler olsun. Yazılarınızın içinde anahtar kelimelerinizi geçirmeye özen gösterin ama bunu abartmak ta faydadan çok zarara neden olur. Ziyaretçilerinizi sitenizde tutmak için sitenize benzer yazılar eklentisi kurun ziyaretçi yazıyı okuduktan sonra yazının sonundaki benzer yazılara tıklayıp başka bir yazıyı daha okumaya başlayacak ve böylece ziyaretçilerin sitenizde kalma süresi artacak hatta ziyaretçiler belkide sitenizi beğenip takipçiniz haline gelecektir.

yazımı okduğunuz için teşekkür ederim. Seo yöntemleri yazım ile okumaya devam edebilirsiniz. Konu hakkında eklemek ya da sormak istediklerinizi yorum kısmından yazabilirsiniz.




2 Kasım 2013 Cumartesi


Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere domain host nereden alınır, nasıl alınır, nelere dikkat edilmelidir gibi soruları cevaplayacağım. Host, domain alma işi gerçekten önemli bir iştir. Sizin isteklerinizi karşılamayan host ve domainler size ileride fazlaca problem çıkaracaktır. Bu ikilinin çıkaracağı problemler ne olabilir. öncelikle domainin sitenizle alakalı olmalıdır. Örneğin bilgisayar terimleri diye bir domaininiz var ve kullanıcıların arama motorunda bitkisel ilaçları aradığını varsayalım. eğer bu şekilde bir arama sonucunda ilk sırada çıksanız bile domaininiz bilgisayarterimleri.com olduğu için yani bu konuyla alakasız olduğu için bir çok kullanıcı sizin sitenize tıklamayacaktır. ve buradan bir çok kaybınız olacak. Hostta ise açılış hızında yavaşlık belli zamanlarda sitenize erişimin kesilmesi gibi durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz. bu yüzden kaliteli ve düzgün firmaları seçmeniz aynı zamanda host paketinizi sitenizin ihtiyaçlarına göre seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.
domain host

Domain host nereden alınır:

Bu ikiliyi almak için birçok seçeneğiniz var. çünkü bunlarla alakalı sayısız firma bulunmakta. Örneğin Google'a domain host firmaları yazdığınız zaman karşınıza onlarca site çıkar bunlardan birine girip istediğiniz gibi kolayca alabilirsiniz.

Host ve Domain alınırken dikkat edilmesi gerekenler:

Domain alırken dikkat edilmesi gereken kurallar kolaydır. Bunlar:

- Sitenize ve kullanacağınız içeriğe uygun olmalı.
- Kolay akılda tutulabilir olmalı.
- Çok uzun olmamalı.

Host alırken dikkat edilecek noktalar ise biraz daha karışıktır ve biraz teknik bilgi gerektirir.

-Alacağınız firma veya şirketin kalitesi nasıl
-Online destek var mı ?
-Referansları var mı ?
-Firmada kaç kişi çalışıyor.
-Sorunları çözebiliyorlar mı yoksa geçiştirmek için çözüm mü üretiyorlar
-Sunucular hangi ülkeye ait
-Sunucuda kullanılan eklentiler neler
-Harddiskler de RAİD kullanılıyor mu ?
- Ve en önemlisi kullanım kotaları

6 Ağustos 2013 Salı

Twitterda takip etmeyenleri silme

Twitter kullanımı baya baya arttı. İnsanlar artık geri takip etmeyenleri silme ve daha bunun gibi bir çok hile hurdaya girmiş durumda. Haksızda değiller aslında :) Açık konuşmam gerekirse twitterın ilk çıktığı zamanlar kimse kullanmaz fazla popüler olmaz gibi düşüncelerim vardı ama bende ufaktan twitter alemine giriş yaptım aslında pek  beğenmiyorum ama yeniliklerden geri kalmamak amacıyla arada göz gezdiriyorum.

twitter
Sizlere bu yazıda anlatacaklarım bir çoğumuzun başına gelmiştir sen gidip adamı takip edersin ve doğal olarak onunda seni takip etmesini beklersin ama o seni takip etmez ya da takipçi sayısını arttırmak için gördüğü herkesi eklersin yarısı geri takip yapar yarısı yapmaz ve kendi profiline girdiğinde bir bakmışsın takip edilen 4000 takipçi 2000 bu da pek hoş bir görüntü oluşturmaz ama gidip tek tek takip etmeyenleri bulamazsın. bulamazsın diyorum ama artık bulabileceksiniz :) yapmanız gereken verdiğim siteye girip üye olmak ve sizi takip etmeyenleri analiz edip takip listenizden kaldırmak. vereceğim site ile hiç bir alakam yoktur reklam amaçlı vb. kullandım memnun kaldım ve size de önermek istediğim. justunfollow.com bu adresten kolayca halledebilirsiniz. Eğer ben bunu beğenmedim derseniz ben bunun için bir adet alternatif site de öneriyorum. followerfilter.com bu da güzel bir site ikisinden de yararlanabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim bol retweetli günler diliyorum :)

Sitemap oluşturmak ya da site haritası oluşturmak bloglar ve siteler için önemli bir olaydır. Google botları sitenizi daha doğru bir şekilde tarar ve indexler ve böylece siteniz için yararlı bir iş yapmış olursunuz. Ben herkesin sitemap kullanmasını kesinlikle öneriyorum böylece Google'ın gözünde değeriniz artar. Zaten bizim amacımız da bu.
site map

Sitemap oluşturma ve ekleme

Aslında sitemapı Google'a yönlendirmek için sitemap dosyası oluşturmak ve bu dosyayı göndermek gerekir fakat ben size daha kolay bir yolunu anlatacağım. Bu kolay yol ile sadece bir link metni kopyalayıp bunu Google'a sunacağız. Normal sitemap oluşturmaktan hiç bir farkı yok. Hiç bir şekilde zararı da yok zaten çoğu site bu şekilde sitemap oluşturur.Artık başlayabiliriz.

1.Google'ın web yöneticisi araçlarına buradan ulaşın ve istediğiniz sitenizi seçin

2. Daha sonra sol menüden tarama ve site haritalarını seçin.

3.Sağ üst taraftaki kırmızı butondan site haritası eklemeyi seçin

4. Gelen kutucuğa

Eğer sitenizde 500’den az yazı varsa atom.xml?redirect=false&start-index=1&max-results=500

eğer sitenizde  500-1000 arası yazı varsa atom.xml?redirect=false&start-index=501&max-results=500

değerlerini kopyalayıp yapıştırın.daha sonra ise site haritasını gönderin'e tıklayın.

Bu işlem bu kadar basit. Belli bir zaman sonra sayfalarınız indexlenecek ve alt kısımda indexlenen sayfa sayılarınız gösterilecek. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. bloğunuz veya siteniz için yapılması gereken önemli ayarları sitemizden bulabilirsiniz.

5 Ağustos 2013 Pazartesi

Merhaba arkadaşlar bu yazımda blogda kategori oluşturmayı anlatıcam. Öyle çok zor bir iş değil kodlarla filan da uğraşmanıza gerek yok. Çünkü etiketlerle yapıcaz. Hemen anlatıma geçmek istiyorum.
kategori

önce ana kumanda panelinden yerleşim sekmesine tıklayın ve yan menüye gadget ekleyin ekleyeceğimiz gadget etiketler gadgeti arkadaşlar.

etiketler

Eğer seçtiyseniz karşınıza aşağıdaki gibi ayarların yapılacağı ekran gelecektir.

Blogger kategori olusturma
Yukarıdaki ekranı gördüyseniz eğer buradaki ayarları kendinize göre ayarlamanız gerekmektedir. gösterilecek etiketleri seçme yani en alttaki kısım ise bizim kategorilerimizdir. buradan eklemek istediğiniz kategoriyi seçmelisiniz. Kaydet diyerek işlemi tamamlayın ve bu işlem bu kadar eğer yapamadığınız bir yer olursa yorum kısmına şikayetlerinizi yazabilirsiniz. Yazımı okuduğunuz için teşekkürler.

4 Ağustos 2013 Pazar

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere sennheiser cx 150 kulak içi kulaklık tanıtıcam. Eğer kulaklık tavsiyesi arıyorsanız yine bu yazıyı okumanızı öneririm. Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki kulaklık feci bir şey eğer profesyonel olarak müzikle uğraşmıyorsanız ya da bir eminem değilseniz memnun kalacağınızı düşünüyorum. Kalitesini soruyorsanız size cevabım sennheiser gerçekten işi bilen bir marka. İlk olarak kulaklığı taktım ve başım ağrıyana kadar çıkarmadım. şuan hala kulağımda ve size tavsiyem beğenmediğiniz müzikleri bu kulaklık ile bir kez daha dinleyin.

sennheiser cx 150

Zaten kulaklığı takıp müziği açtığınız da sanki ufalıp bir bufferın içine düşmüşsünüz gibi hissedebilirsiniz çünkü basslar çok iyi. Ben bu kulaklığı alırken 1.300 tl civarı bir kulaklık inceledim tam marka modelini hatırlamıyorum ama bu kulaklıktan hiç bir fazlalığı yok hatta bu kulaklık daha iyi. Size daha ne söylemeliyim kalitesini anlatmak için bilmiyorum bunun yanında ses yalıtımı da çok iyi normalde ben fazla kulak içi kulaklık kullanamam kulağımdan düşer filan ama ilk kez bu cuk oturdu. ses yalıtımı o kadar iyi ki müzik dinlerken arada kulaklığı çıkarıyorum çünkü kıyamet kopsa farkında olmam o derece. Ayrıca bu kulaklığı nokia 500 ile test ettim. daha iyi bir cihazla daha iyi bir ses elde edebilirsiniz. nokia 500 ile de uyumlu yani. Şuan müziği açtım öyle kendi kendine gidiyo hiç karışmıyorum çünkü bu kulaklık ile bütün müzikler güzel kısacası müzik 2 ye ayrılır sennheiser cx 150 öncesi ve sonrası. Anlatacaklarım bu kadar arkadaşlar başka sorusu olan varsa yorum kısmından sorabilir.

3 Ağustos 2013 Cumartesi

Bu yazımda yazıya kod kutusu eklemeyi anlatıcam. Peki nedir bu kod kutusunun önemi örneğin yazdığınız bir yazıda kullanıcılara kod göstermek istiyorsanız kod kutusunu kesinlikle kullanmalısınız. Çünkü bu yazınızda ki kodların daha düzenli ve daha tertipli görünmesini sağlar.

kod kutusu
örneğin kullanıcılar hiç bir zaman karışık neyin ne olduğu belli olmayan yazılar istemez bu yüzden sitenizde kod kutusunu kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanımı çok basit aşağıdaki kolları kullanarak sitenize ya da yazılarınıza ekleyebilirsiniz

<pre style="background-color: #eeeeee; border: 1px dashed #999999; color: black; font-size: 12px; line-height: 14px; overflow: auto; padding: 5px; width: 500px; "><code>kodları buraya yazınız
</code></pre>

Merhaba bu yazımda sizlere Powered by Blogger yazısını kaldırmayı öğreticem. Bu gerçekten çok sinir bozucu bir durum ama üstesinden gelmekte bir o kadar kolay. Bazı temalarda rastlamayabilirsiniz ama bir çok kullanıcının başını ağrıtan bir durum fakat bunun yanında ise düzeltilmesi gerçekten çok kolay.

Powered by Blogger

Gelelim konumuza peki nasıl kaldıracağız bu yazıyı Şablon > html'yi düzenle kısmını açın daha sonra ]]></b:skin> kodunu CTRL + F ile aratıp bulun bulduğunuz kodun hemen üstüne

#Attribution1 {      
height:0px;       
visibility:hidden;       
display:none       
}

Bu kodları yapıştırın. İşte bu kadar. Eğer yapamadığınız bir yer olursa yorum yazmanız yeterli.

2 Ağustos 2013 Cuma

Bir çoğumuzun hayali gerçek oluyor. Düşünsenize Güzelbloğum.com gibi bir adresinizin olduğunu ama artık düşünmenize gerek yok hayata geçirebilirsiniz. Hatta böyle bir alan adı insanların dikaktini çok fazla çekecektir.Aslında çok farklı gelen bu olan aslında çok kolay fazla uzatmadan yapılışına geçmek istiyorum.
türkçe alan adı

buraya tıklayın ve açılan sayfadaki kutucuğa istediğiniz alan adını yazın ve çevire basın. çıkan sonucu blogger sayfa oluşturma kısmındaki alan adı kısmına yapıştırın ve bloğu oluşturun sadece blogger ile sınırlı değildir bir çok yerde kullanabilirsiniz. Bir uyarı yapmak istiyorum uyguladığınız taktirde insanların bunu nasıl bana da anlatırmısın gibi sorularına çok fazla maruz kalıyorsunuz. yazımı okuduğnuz için teşekkür ederim.

1 Ağustos 2013 Perşembe

Sosyal medyanın seo'ya etkisini anlatıcam sizlere. Öncelikle şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki sosyal medyayı kullanmayan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Gerçekten sosyal medyayı kullanmayan çok az insan var. Örneğin bir kişi sadece sosyal ağlarda kendi özelliğini tanıtarak ve ya belli bir yaptığı işi göstererek çok kolay kendi ismini bütün dünya ya tanıtabilir. Örneğin artiz ne arar la bazarda diyen amcamız ile beyin bedava diyen abimizi tanımayan yoktur. Bu kişiler istemeyerek de olsa sosyal medya ile çok büyük bir ün yaptılar. İste bunlar gibi sizde sosyal medyada çok büyük sesler getirebilirsiniz. Sosyal ağlar İstanbul gibidir. Siz bir satış merkezi açmak için atıyorum ıspartanın bir köyünü mü seçersiniz yoksa istanbulun en işlek mekanlarını mı ? işte bu yüzden istanbulu yani sosyal ağları kullanmakta her zaman yarar vardır.


sosyal medya seo

Sosyal ağları kullanmanın sitenizi tanıtmak gibi büyük bir avantajının yanında daha fazla özellikleri de vardır. örneğin siz sitenizin yazılarını buralara imleyerek hem backlink kazanmış olursunuz hem de Google tarafından değeriniz artmış olur. Zaten bizim isteğimizde kendimizi Google'a sevdirmek. Sosyal medyayı kullanarak ziyaretçi grafiğinizi çok fazla arttırabilirsiniz böylece bu olay Google'ın gözünde söyle bir anlayışı doğuracaktır "Bu insanlar Bu sitenin şu paylaşımını beğenip paylaşıyorsa ve bu siteyi tercih ediyorsa bu içerik gerçekten değerlidir" işte bu düşünceyi Google'a aşılıyorsanız siz yolunuzu buldunuz demektir. Örneğin çeşitli siteleri gezip onlara bir göz gezdirin hangisinde sosyal medya butonu ya da sosyal medya paylaşımı yok ? hepsinde var çünkü insanlar bunun etkisini fazlasıyla hissetti ve anladılar yani sizlerde site ve bloglarınız da bu işi uygularsanız her türlü kazançlı çıkarsınız. Diğer bir faydası da size gelir kazandırması facebook twitter google+ gibi sitelerinizi paylaştınız 1 ay boyunca 10.000 kişi sitenize geldi diyelim. İllaki bunlardan bazıları reklamlarınıza tıklayacaktır. Ayrıca gelirin yanında site veya bloğunuzu beğenip her gün takip eden yeni insanlar kazanacaksınız. Bunlar günü gelip sizin sitenize konuk olarak katılıp sitenize yazı göndermek isteyecek gibi gibi bir çok faydası var bu konu uzar gider ama olayın özü sosyal medya ile aranızda sıkı bir bağ olsun. Seonun bir çok kolu var tabi ki sadece sosyal medya kullanmak değil buradan Seo uyumlu makale nasıl yazılır yazımı okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca sosyal medya hakkında söylemek ya da eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.

Merhaba arkadaşlar bu gün ilk kez farklı bir yazıyla karşınızdayım aslında farklı bir yazı dediysem çivi yazısı değil her gün bloğun güncel kalması amacıyla bilgi veren yazılar paylaşırdım fakat bu gün yazıcak bişey bulamadım ve her gün her gün bilgi veren yazılar yazılmaz diyerek böyle bir yazı oluşturmaya karar verdim. Yazmızın konusu Ramazan bitiyor müslüman alemi için önemli bir ayı yavaş yavaş geride bırakıyoruz 6-7 gün filan kaldı zannediyorum ama üzülmemek gerek çünkü ramazan bitince bayram başlıyo. Bayramın tadı ayrı bir güzel ama bazıları tabi ki eski bayramları özlüyor bunların içinde bende varım hani öyle yaşım 60 - 70 olmasa da bayramlar her geçen zamanda biraz daha tadından bişeyler eksiltiyor. Şimdi ki aileler genelde ramazan bayramlarında tatil yaparak geçirmeye meyilli ama her zaman büyük ziyareti yapılmalı en azından bunlar unutulmamalı.Pek geliceklerini zannetmiyorum ama bayramda kapıyı çalıcak olan çocuklar için para ve şekerleri şimdiden hazırladım. Olurda bayram günü müsait olmam diye hepinizin razamazan bayramını şimdide kutluyorum. İyi bir bayram geçirmeniz dileğiyle.

bayram

31 Temmuz 2013 Çarşamba

Merhaba arkadaşlar üniversiteye gideceklere tavsiyeler yazımı okumanızı kesinlikle öneririm.Baştan belirtmek istiyorum bu yazıda gerçek tecrübeler yer almaktadır.Bu zamanlar tam üniversiteye gideceklerin bavul ve valizleri hazırladığı zamanlar ve bende bu arkadaşlarımıza bu yazıyı yazmayı düşündüm. Bu yazı da orada yaşayabilecekleriniz yapmanız ya da yapmamanız gerekenler beklentileriniz gibi bir çok konudan bahsetmeye çalışıcam ama baştan şu beklentiler konusunda bir uyarı yapmak istiyorum. Beklentileriniz kesinlikle aşağıdaki resimdeki gibi olmasın lütfen. yoksa çok büyük bir hüsrana uğrarsınız :)

 parti

Beklentiniz şu şekilde olsun :)

öğrenci evleri


Gerçekten bu durum böyle "ya abi üniversiteye gidiyorum özgürlük istediğimi yaparım uçarım kaçarım" yok.  uçup kaçamazsınız lise 5 gibi düşünün saç-sakal, kıyafet ve bunun gibi bir kaç ufak şeyler serbest ama öyle kafam eserse kapıyı çarpar dersten çıkarım hocada kimmiş yol öyle bir durumda adamın aklını alırlar :) lise 5 dedim ama aslında biraz fark yok değil çok değişik arkadaşlarınız olur hatta belki oraya gittiğiniz de vay vay hayat böyle bir şeymiş galiba yav diyebilirsiniz ama bir kaç ay sonra bunlara alışırsınız ve her şey doğal gelir. neyse daha fazla uzatmadan Size yapmanız ve yapmamanız gerekenleri sıralamak istiyorum

- ilk gittiğiniz zaman yurtları tercih edin ki çevreniz geniş olsun. Daha sonra biraz ortam kurunca kendinize göre birilerini bulup eve çıkarsınız.

- Çok ama çok fazla arkadaşınız olsun yani çevrenizi geniş tutun.

- Evler okula değil şehre yakın olsun.

- Kesinlikle ama kesinlikle kimseye güvenmeyin.(Altın kural)

- Sınıftaki ineklerle aranızı çok iyi tutun. (Altın kural)

- ilk sene aşırı sosyal olun.

- Her türlü toplu etkinliklere katılın

- Siyasi olaylar kesinlikle yasak (altın kural)

- Devamsızlığı her zaman son zamanlara bırakın (altın kural)

- Okulun ilk ve son derslerine kesinlikle girin. Özellikle ilk derse. Yok ben 1 hafta geç giderim gibi düşünmeyin sakın (Altın kural)

- Oraya gittiğinizde İnsanların bencilliklerini görünce gerçekten çok şaşırabilirsiniz.

- Yalancı arkadaşlıklar yani çıkar arkadaşlığı bolca görülür hatta derslerin yanında bunlarla da boğuşursunuz.

- çekingen davranmak kesinlikle yok. Böyle davranırsanız eğer üniversite hayatı ilk aydan itibaren büyük bir azaba dönüşür. (Altın kural)

- Laptop götürmeli miyim sorusu en çok sorulan sorulardan. Götürün canınız çok sıkılabilir tabi bunun yanında da lazım olur.

- Vizelere çok fazla hatta ölümüne çalışın. (altın kural)

- Temel besinleriniz menemen makarna ve patates olacak.

- Kimsenin işine karışmayın kimsenin de sizin işinize karışmasına izin vermeyin (altın kural)

- Sizde olan bir şeyden her yerde söz etmeyin beleşçi insan çok olur ve bir bakarsınız ki kan emen sülükler gibi yapışmışlar size

- Ev arkadaşı seçmek çok önemli bir sanattır. Bu konu üzerinde biraz durmak istiyorum. Öyle gaza gelip herkesle eve çıkmayın. İyice ölçüp biçin arkadaşlarınızı belki normalde iyi biri gibi görünüyor olabilir ama unutmayın insanın gerçek kişiliği aç kaldığında belli olur. Öğrenci evlerinde de bol bol aç insanlar bulunacağı için çok dikkat edin. Eve çok fazla kişiyle çıkmayın az ama sağlam adamlarla çıkın. 4 kişilik evlerde 2li guruplaşmalar 3 kişilik evde ise bir kişinin dışlanması durumu bol bol görülür.

- Öyle zamanlar gelecek ki en iyi arkadaşınızla aranız bozulacak en güvendiğiniz kişiler sizin kuyunuz kazacak. En yakın arkadaşlarınızla bir araya dahi gelmek istemeyeceksiniz.

- Olabildiğince kluplere katılın.

- Komşularınızla muhabbetiniz olsun aşure ayında işinize yarar

Evet arkadaşlar üniversitede bunları yaparsanız hayatta kalma şansınız artar. Bunlar yaşanarak edinilmiş tecrübeler. Bu yazdıklarımdan bazılarını istesenizde uygulayamayacaksınız tabi. O ortamı o atmosferi görün gerçek hayatta size çok fazla yardımı olucak ve sizin hayatı öğrenmenizde önemli bir yere sahip olucak. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim bol atraksiyonlu zamanlar sizleri bekliyor :)

30 Temmuz 2013 Salı

Bu yazıda bedava site açma, bedava site kurma, site açma konularından bahsedicem. Öncelikle site açma hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz yani en azından html bilginiz dahi yoksa sıfırdan site kurmak yerine blog açmanızı tavsiye ederim. Blogda açmak için bu yazımı okuyabilirsiniz. Eğer html bilginiz var veya wordpress kurmak istiyorsanız yazıyı okumaya devam edebilirsiniz. Öncelikle siteyi ücretli ya da ücretsiz olarak açabilirsiniz ama ben burada başlıktan da anlaşıldığı gibi ücretsiz site açmayı öğreticem. peki bunun için nelere ihtiyaç var ? İhtiyacınız olanlar bir adet domain ve bir adet host. Domain ve host nedir ?
site

Domain nedir: Domain kısaca alan adı demektir. Yani www.google.com.tr ya da simdiblogzamani.blogspot.com  gibi sizinde kendi sitenize alacağınız ismidir. ben burada size tk uzantılı site açmayı anlatıcam.isterseniz farklı domain isimlerinden de yararlanabilirsiniz.

Host nedir: Sitenizin dosyalarının tutulduğu alandır. Hosting firmaları size harddisklerinde belli bir alan verir ve siz oraya sitenizin dosyalarını atarsınız.

Sitenizi kurmadan önce içeriğini hazırlamalısınız. eğer bunu hazırladıysanız ya da wordpress gibi hazır şablonlar kullanacaksanız. geriye artık hostinge dosyaları göndermek var hostingle domaini birleştirmek ve haberdar etmek kalmıştır. Bu işlem ilk başta  zor gibi görünse de bir kaç kez yaptıktan sonra çok kolay gelmeye başlar. Daha kolay anlaşılması nedeniyle size bu adımları videolu olarak yapıcam. Fakat video benim değildir öncelikle onu belirteyim ama videoyu yapan arkadaş ellerine sağlık güzel hazırlamış hemde bu arada o arkadaşın reklamını yapmış oluruz.bu arada arkadaş videosunda wordpress kurmayı da anlatmış wordpress kurmak istemiyorsanız o adımları atlayabilirsiniz. yapamadığınız kısımlar olursa yorum kısmına yazmanız yeterli her türlü yardımcı olmaya çalışırım. yazımı okuduğunuz için teşekkürler.


29 Temmuz 2013 Pazartesi

Yazı başlığının altına adsense reklamı nasıl eklenir. Örneğin bir bloğunuz ya da siteniz varsa belli bir zamandan sonra buraya reklam eklemeye başlarsınız. nedeni ise tamamen maddiyattır. amaç maddiyat olduğundan her zaman kişi daha fazlasını kazanmak ister. Adsense ile nasıl daha fazla kazanabilirim ? bu sorunun 2 cevabı var ya daha fazla kullanıcı çekerek kazanırsınız ya da reklam performansını arttırarak. bu yazıda size reklam performansını arttırmayı anlatıcam. Başlığın altına reklam koymak bir çok site sahibinin denediği ve memnun kaldığı yani gelirini arttığı bir yöntemdir. bu yüzdende çok fazla tercih edilmektedir. Neden başlığın altına reklam koymak geliri arttırır sitede gezinen ya da sitede ki konuları okuyan kullanıcılar ilk başta başlığı okur ve memnun kalırsa yazıyı okumaya başlar. Eğer siz başlığın altına reklam koyarsanız kullanıcının dikkatini çeken başlığın altındaki reklamda kullanıcının dikkatini çeker ve reklama tıklar tabi bunun yanında reklamın konumu el altında olduğu için yanlışlıkla tıklanmalar da artar sonuç olarak daha fazla gelir elde etmiş olursunuz.
adsense


şimdi geçelim başlığın altına reklam eklemeye:


uyarı: bu işlemi yapmadan önce şablonunuzu yedeklemelisiniz. Eğer yanlış giden bir şey olursa yedeği yükleyerek yapılan yanlışlıkları giderebilirsiniz.

ilk adım: önce adsense reklamınızın kodunu kopyalayın ve buradaki adrese giderek reklamı dönüştürün

daha sonra şablon > html i düzenleye gelin ve <data:post.body/> kodunu aratın ve bulduğunuz kodun hemen üst tarafına aşağıdaki kodları yapıştırın

    <b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
    <div class='ads'>
    <table border='0' cellpadding='-10' cellspacing='0' width='100%'>
    <tr>
    <td width='960'>
    <div style='padding-left:65px;float:left;margin-top:-10px;'>

    buraya dönüştürdüğünüz adsense kodunu yapıştırın


    </div>
    </td>
    </tr>
    </table>
    </div>
    </b:if>

ve ayarları kaydedin. Bu işlem sadece bu kadar yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar. ayrıca blog ile para kazanma yazımı buradan okuyabilirsiniz

27 Temmuz 2013 Cumartesi

internetten video indirme, video nasıl indirilir, dailymotion video indirme ve youtube video indirme gibi konuları paylaşıcam sizinle.Eğer internetten programlı ya da programsız video indirmek istiyorsanız bu yazıyı dikkatle okumalısınız. İnternetten video indirme hakkında bir çok program bulunmakta ama ben burada size programsız indirmeyi de anlatıcam.
videolar

 

Video indirme programları

orbitdownloader: Bu program sadece video değil bunun yanında swf de indirme özelliğine sahip örneğin bir flash oyun sitesine girdiniz beğendiğiniz bir flash oyunu bile indirebilir bir nevi flash oyun indirme programı bunun yanın da dosya da indirebilirsiniz yani çok amaçlı güzel bir programdır.

İnternet Download Manager (İDM): bu program video aynı zamanda ise program dosya her türlü şeyi indirebilir. ama diğerlerinden ayıran en büyük özelliği hızı !

ImTOO: Bu program ise Youtube dan video indirmeye yarar küçük bir programdır ama yaptığı iş hiçte küçük değildir.

 

Video İndirme Siteleri

 

clipconverter.cc Bu site başlı başına bir program gibi çalışır internetten bulduğunuz videoyu koyup istediğiniz video uzantısına çevirir. hatta mp3 e bile çevirip videonun müziğini alabilirsiniz.

dirpy.com Bu site de aynı özelliklere sahip farklı olarak videonun süresinde oynama yapabilir videoyu belli bir yerinden kesebilirsiniz.

 

Videoları mp3 e çevirme siteleri

 

offliberty.com videoları mp3  e çevirir
youtube-mp3.org  bu da aynı şekilde videoları mp3 e çevirir

 

Youtube'dan programsız video indirme

 

Eğer youtube'daki beğendiğiniz bir videoyu programsız indirmek istiyorsanız linkin www. kısmından sonra ss ekleyin ve o adrese gidin yani şu şekilde http://www.ssyoutube.com/watch?v=csF8ygBxZJE

Mozilla Firefox kullananlar için özel yöntemler

Mozilla kullananlara özel bir kaç tane indirme yönteminden de bahsetmek istiyorum.

1. yöntem: Küçük boyutta bir eklenti ile kolayca istediğiniz siteden videoları indirebilirsiniz. eklentinin adı Video downloadhelper. Söylediğim gibi bu küçük eklenti ile istediğiniz siteden indirme yapabilirsiniz. yükledikten sonra indirmek için herhangi bir sitedeki videonun play düğmesine basıp videoyu açın tarayıcının sağ üst tarafındaki eklentiye tıklayıp download yazısına tıklayın.

2. yöntem: Bu yöntem de mozilla firefox kullananlar için güzel bir özellik diğer bir artısıda programsız olması. Nasıl yapılır onu da anlatayım. Herhangi bir video sitesine girdiniz diyelim. sayfanın herhangi bir yerine sağ tıklayın ve sayfa bilgilerini gösteri seçin gelen ekrandan ortam sekmesine tıklayın ve adresleri gösteren kutudan sitedeki videoyu bulup farklı kaydet butonuna tıklayıp bilgisayarınıza indirin. Ayrıca bu şekilde sadece video değil resim müzik flash animasyonları da bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Artık bu kadar site ve programdan sonra video indirmede sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum. Yazımı okuduğunuz için hepinize teşekkür ederim. Sormak ve eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmından paylaşabilirsiniz. Ayrıca buradan ücretsiz numara sorgulama yazımı okumanızı tavsiye ederim.

Birçoğumuz internetten para kazanma, internetten para nasıl kazanılır, anket doldurarak para kazanma, reklam tıklayarak para kazanma ya da link kısaltarak para kazanma gibi konulara merak duymuşuzdur ve bir araştırma içerisine girmişizdir. Açıkçası bende bir zamanlar uğraştım bunlarla aslında öyle kötü paralarda kazanmadım. Ama baştan tecrübeli biri olarak şunu söylemeliyim ki bunlar ile uğraşabilecek zamanınız olması lazım gerçekten uğraşabilirseniz sizde iyi paralar kazanabilirsiniz.Ama dikkat edilecek noktalar şunlar gerçekten para ödemesi yapıyor mu? ve sayaç düzgün işliyor mu ? bu iki konuya çok dikkat etmelisiniz mesela bir site buldunuz reklamlara tıklayarak para kazanmaya başladınız ay sonunda ödemeleriniz yapılmazsa veya eksik ödeme yapılırsa emekleriniz boşuna gidecektir. Bu yüzden bu işe başlarken biraz araştırma yapmak gerekmektedir.

para kazanma

İnternetten ne kadar para kazanabilirim?

Bu sizin uğraşınıza kalmış bir durumdur. günde 1 dolar da  kazanabilirsiniz 30 dolarda sınır yok ya da şöyle söyleyeyim sınır sizsiniz. Ama en çok kazanma yöntemi bir işe bağlı kalmamak mesela anket doldurup bunun yanında link kısaltıp aynı zamanda da reklam tıklarsanız kazancınız otomatik olarak artacaktır.

İnternetten nasıl para kazanırım ?

Eğer internetten para kazanmak istiyorsanız. kafanızın üzerinde dolar işaretini her görmeniz lazım yani deyim yerindeyse yaratıcılığınızı kullanmanız lazım. Peki nasıl ? örneğin oyun oynayarak bile para kazanabilirsiniz. Mantığınızı her zaman kullanın örneğin bir oyunda 100 m para gerçek parayla 12 tl ye satılıyorsa siz 12 tl ye alın diğerlerine 15 tl den satın. oyunlardaki karakterleri geliştirip karakterinizi satın. karakteri nasıl geliştiricem ben daha eziğim diyorsanız gidin dediğim gibi oyun parası alın öyle geliştirin inanın ki karakteri sattığınız zaman oyun parası aldığınız paranın kat kat fazlasını çıkarabilirsiniz. Bunları da ben mi söyleyeyim size :) oyuna çok daldık bu arada :)

İnternetten para kazanma yolları nelerdir ?

İnternetten para kazanmanın çok fazla yöntemi var siz yeter ki mantığınızı çalıştırın elbet kendinize göre bir iş bulursunuz. Ama ille de sen söyle derseniz bir kaç tane söyleyebilirim.

internetten para kazanma yöntemleri

internetten para kazanma yolları:

- Oyun oynayarak para kazanma (zamanında Knight Online ile çok para kaldırdım :) )
- Dosya upload ederek para kazanmak (oyun, full program, film gibi)
- Çektiğiniz resimleri satarak para kazanma
- Eski eşya satarak para kazanmak
- Makale ya da yazı satarak para kazanmak (tavsiye ederim bunu)
- Tasarım yaparak para kazanmak (web tasarım grafik tasarım gibi)
- Reklam alarak para kazanmak
- Reklam tıklayarak para kazanmak
- Anket doldurarak para kazanmak
- Çeviri yaparak para kazanmak
- Domain satarak para kazanmak
- İnternet üzerinden özel ders vererek para kazanmak
- Sitelerinizden satış ortaklığı yada reklam başına tık ile para kazanmak
- Eğer amatör müzisyenseniz parçalarınızı satabilirsiniz.

Benim aklıma gelenler şimdilik bu kadar sizde eklemek isterseniz yorumlarınız bekliyorum. Bunlardan bir veya bir kaçını kendinize seçerseniz gerçekten çok ama çok güzel paralar kazanırsınız. Size bir örnek daha vermek istiyorum yapanzi.com sitesinden 5 ila 50 tl arasında yapmak istediğiniz işlere göre konu açıyorsunuz o işi yaptırmak isteyen iş veren işi yaptırıyor ve siz paranızı alıyorsunuz gerçekten bu da güzel bir sistem bunu da bir kenara yazmanızı tavsiye ederim.Ayrıca blog yazarak para kazanma yazımı da okumanızı tavsiye ederim

Arkadaşlar yazımı okuduğunuz için teşekkür ediyorum. Gerçekten para kazanmak istiyorsanız bu bilgiler ile kazanabilirsiniz sormak istediğiniz sorular olursa yorum bölümünden sorabilirsiniz. Hayırlı kazançlar diliyorum herkese

26 Temmuz 2013 Cuma

Seo uyumlu temaları kullanmak çok önemli bir faktördür. Çünkü bu tür temalar kullanıcıyı sitede tutmaya çalışır. Böylece kullanıcıların siteden hemen çıkmasını engeller daha fazla kalmalarını sağlarsınız. Bu temalar daha az hata barındırır ya da hiç barındırmaz daha stabil çalışır bu da Google'ın gözünde değerlidir.

şablon
Şöyle düşünün sitenizin teması göz yoran her türlü estetikten yoksun ve hatalardan kafasını kaldıramıyo. Böyle bir tema düşünün hiç bir kullanıcı burada zamanını harcamaz direk sekmeyi kapatır. Ama Güzel bir temanız var diyelim giren kullanıcıların direk dikkatini çeken, kullanıcılar makalelerinizi okuyo alt tarafta da buna benzer yazılar bölümünden bir konu daha dikkatini çekip oraya da girip okumaya başlıyo hatta siteyi çok beğenip yer imlerine ekliyo diyelim ikisinin arasındaki farkı gördünüz mü işte bu farkın nedeni seo uyumlu temalardır. bu iki site arasında çok fark vardır biri sıra yönünden derecelere oynar diğeri ise hala sitesine kullanıcı çekmeye çalışır. Benden de size tavsiye temalarınıza çok dikkat edin. Ama şunu belirtmekte yarar var seo uyumlu temalar genelde paralı olur. Çünkü adam o kadar emek harcıyo emeğinin hakkını da alması lazım dimi?  tabi bunun yanında internetten bulabileceğiniz bedava temalarda var bir kaç küçük ayarla iyi işler çıkarabilirsiniz. Temanın önemi gerçekten çok büyük eğer bedava temaları beğenmediyseniz ve paralı temaları da satın alamıyorsanız diğer bir yol ise kendi temalarınızı yapmanızdır. Fakat ben hiç tavsiye etmiyorum neden çünkü eğer bu yönden çok profesyonel birisi değilseniz büyük ihtimalle bu işi başaramazsınız ya da hatalı şablonlar yaparsınız bu da büyük bir olumsuzluktur ama ben yine de sizin şevkinizi kırmayayım. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim.herkesin sitesinin iyi yerlere gelmesi dileğiyle

24 Temmuz 2013 Çarşamba

Blog ile para kazanılır mı ? evet evet evet yüz binlerce kez evet :) Bazı forumlarda adam blogdan para kazanılır mı diye konu açmış cevaplar hayır blogdan para kazanılmaz gibisinden çoğusu git adam akıllı domain host al öyle site açıp para kazanırsın anca filan demiş ama ben size burada blog ile para kazanma olayını anlatıcam. Ama eğer bloğunuz yoksa blog nasıl açılır konumuza göz gezdirebilirsiniz.
blog ile nasıl para kazanılır


Kesinlikle blogdan para kazanılmayacağı gibi bir düşünceye kapılmayın. Bazı insanlar buradan para kazanıyo.Adam blogdan kazandığı parayla çocuk okutuyo siz mi kazanamayacaksıınız yapmayın Allah aşkına.Hatta Blog ile para kazanmanın en iyi yönü nedir biliyor musunuz ? elinizden hiç para çıkmaması ne host ne domain parası ödemeden açıyosunuz sitenizi oturuyosunuz koltuğunuza gelsin paralar ama tabi önce çalışmak lazım. Örneğin bir blog açtınız bu bloğunuzda ne kadar çok yazı bulundurursanız o kadar çok para kazanırsınız. Şöyle söylim mesela bloğunuzda 10 tane yazı var diyelim her gün bu yazıların her birine 100 kişi gelsin 10x 100 kaç yapar 1000 mesela 1 kişininde atıyorum yarısı reklama tıklasın 500 tık başı da 10 kr olsun günde ne kadar eder 8 tl (Değerlere takılmayın matematiğim kötüdür.) ayda ise bu oran yılda bu oran 240 tl yapar ama sizin bloğunuzdaki yazınız 10 değilde 50 tane olsa gelen para oranı da otomatik olarak yükselicektir. yani ilk maddemiz bilgimiz dahilince açabildiğimiz kadar konu açmak ama bunların hepsi özgün makale olmalı sağdan soldan çalarsanız kazandığınız canım paranızda telef olur gider. Bir diğer madde ise farklı içerik dikkatinizi çekerim bu özgün içerik değil farklı içerik yani etrafta zaten Seo hakkında binlerce içerik varken o kadar çekişmeli olan bir kelimede konu açmayın. Açabilirsiniz tabi ama fazla yükselemezsiniz o kadar iyi siteler varken alt taraflarda kalırsınız. o yazıyı boşuna yazmış boşuna uğraşmış olursunuz onun yerine daha farklı yazılar yazın mesela bakmayın ben böyle anlatıyorum ama seo hakkında benimde 1-2 konum var. Peki Googledan kimse geliyo mu  o yazıya hayır ama ben biliyorsunuz zevk amaçlı takılıyorum bu bloglarda neyse uzatmayalım yazıyı daha fazla 2. madde neymiş farklı içerik. diğer bir madde yada 2. maddenin alternatifi diyebiliriz. çekişme yaşanan kelimede sizde ihaleye katılmak istiyorsanız eğer örneğin seo konusunda o zaman o pastadan dilim sahibi olabilmek için rakiplerinizde farklı bir yolla pastaya ulaşın. nasıl olucak bu örneğin seo yöntemleri kelimesinde değilde arama motoru optimizasyonu kelimesinde yarışın.

çuval dolusu para

Diğer bir madde bloğunu güncel olaylar karşısında kayıtsız bırakma bu başlık biraz değişik oldu biraz daha açayım bunu örneğin bu aralar gündeme damgasını vuran ne oldu Gezi Parkı olayları başka ne oldu Mısır'da darbe heh işte al bu haberi koy sitene. Yani nedir bu açık olan bir araziye bina kurmaktır. Normalde villa bulunan bir araziye ev yapamazsınız ama böyle boş olan bir araziye sizde kendi villanızı koyarsanız. o araziye gelen adamlar direk sizin villanıza talip olur. neymiş 4. madde yenilikleri takip et ve sitene ekle.

Bakın aslında bu anlattıklarım hit kazanmak adına atılacak olan adımlar ya da bir nevi seo ama bunları yaparak daha fazla tıklanma yani daha fazla para kazanabilirsiniz. İnsanlardan en çok duyduğumuz sorulardan biri de adsenseye ne zaman kayıt olmalıyım sorusu bu herkesin kendi düşüncesine kalmış ama benim tavsiyem konularınızı açın sitenizi bir temele oturtun belli bir ziyaretsi akışı başlasın ondan sonra adsenseye başvurun.

Başka bir soru daha peki Adsenseye nasıl baş vurulur başvuruda çok kolay bir adımdır ama başvuruda önemli olan kabul edilmektir bazen 4 gün içinde kabul eder bazen ise 4 ay boyunca cevap beklersiniz. Adsenseye başvuru nasıl yapılır. Blogger için anlatıyorum ana kumanda paneline girin yan menüden kazançlara tıklayın daha sonra açılan sayfadan adsense başvurusu yap butonu var tıklayın daha sonra sizden e posta adresini seçtirecek bilgilerinizi girip kaydı tamamlayın işte bu kadar basit. Eğer başvurunuz kabul edilirse reklamlarınıza tıklandıkça para kazanmaya başlayabilirsiniz. Herkesin güzel paralar kazanması dileğiyle...

Bu yazımda sizlere ücretsiz blog açmak, blog kurmak, blog nasıl açılır gibi konulardan bahsedicem. Blog açmak gerçekten çok basittir. Bir kaç dakikanızı ayırarak sizde böyle hatta daha iyi bir blog açabilir ve ziyaretçi çekmeye başlayabilirsiniz. Öncelikle bloğunuzu nereden alacağınıza kara vermelisiniz

blog resimleri

benim önerim bloggerdır. bunun anında blogcu ve ya daha farklı adreslerden de açabilirsiniz.benim önerim bloggerdir. Fakat en önemli iş nerden açtığınız değildir en önemli iş blog adı ve içeriğiniz hakkında vereceğiniz karardır. Çünkü bu kararlar bloğunuz ve sizin ilerlemeniz için can alıcı noktadır. örneğin siz gidip klavyedeki ctrl tuşu ile ilgili bir blog açarsanız daha başlamadan kaybedersiniz neden insanlar ne yapsın klavyede ki ctrl tuşunu :) o yüzden sağlam bir konu sağlam bir isim seçmelisiniz. bunları kararlaştırdıktan sonra artık bloğunuzu açabilirsiniz isterseniz domain alarak isterseniz de ücretsiz olarak blog açabilirsiniz Burada size uzun uzun blog açmayı anlatmak istemiyorum. Görsel olarak daha anlaşılır ve kolay olabileceğini düşündüğüm için size bir video hazırladım. Aşağıdaki videoyu izleyerek sizde kendi bloğunuzu açabilirsiniz.Eğer blog açmayı tamamladıysanız blog ile para kazanma yazımızı okuyabilirsiniz. Bol hitli günler.


Bu konumda sizlere deep web nedir, Deep web'e nasıl girilir, Deep web güvenli mi gibi soruların cevabını vericem. Öncelikle Deep web nedir arama motorları ve web tarayıcılar tarafından gösterilmeyen internet sitelerinin genel ismidir. Peki neden arama motorları bu siteleri listelemiyor? Bu sitelerin büyük kısmı kontrolsüz bir içeriğe, bir kısmı ise yasadışı içeriğe sahip. yani büyük arama motorları, yasalarla, devletlerle, kurumlarla, kişilerle. hukuki sorunlar yaşamamak ve suça aracılık etmemek için bu siteleri görmezden geliyor ve bir tür filtre uyguluyor. ikincisi, bu siteleri oluşturanlar da bunu istemiyor. bu yüzden siteler genelde kişisel sunucularda barındırılıyor, arama motorlarının robotlarının algılayamadığı dinamik html sayfalar kullanıyor, her web tarayıcısının çözümleyemediği uzantılar ve karmaşık url’ler kullanıyorlar.
deep web’te ne var? gerçek hayatta arka sokaklarda, yeraltı dünyasında, kapalı kapılar ardında ne varsa o deep web’i uzaylılar oluşturmadı, o içeriği üretenler sizsiniz, biziz. belki komşunuz, belki okuldaki hocanız, belki erkek ya da kız arkadaşınız deep web’te her türlü içerik var hayal bile edemeyeceğiniz oranda kalabalık ve aynı zamanda karmaşık bir içerik var. Hemen her konuda forumlar, çeşitli torrent arşivleri (filmler, müzik albümleri, e-kitaplar, dökümanlar) , akla gelebilecek her ihtiyaca hizmet eden satılık / kiralık ilanları. elbette pornonun en leş türleri yasadışı dökümanlar, komplo teorilerine ait internet siteleri, anarşizm başta olmak üzere bir çok siyasi / felsefi görüşe dair bloglar.

deep web'e nasıl girilir
deep web’e nasıl girilir? aslında çok basit. bu segmentteki sitelerin büyük çoğunluğu .onion şeklindeki bir uzantıya sahip. bu uzantı onion browser isimli modifiye edilmiş bir tarayıcı ile görüntülenebiliyor. ayrıca bu sitelerin yer aldığı ağa tor ismi veriliyor. temel olarak, içerik kişisel bilgisayarlarda barındırılıyor ve tor ağı, bu içeriği başkalarıyla paylaşıma açmanıza ya da paylaşanlara erişmenize olanak sağlıyor. bu erişim sırasında, yine tor kullanan bir kaç bilgisayarı daha köprü olarak kullandığınız için olay biraz karmaşıklaşıyor. ve doğal olarak aşırı biçimde yavaşlıyor. onion browser’a ve tor istemcisine basit bir google araması ile ulaşıp kurabilirsiniz.

deep web’e girmeli miyim? Evet orada hep kötü içerikler var fakat merakınızı gidermek için girebilirsiniz ama fazla takılmayın derim. 

deep web’e girersem başım belaya girer mi? Bu şöyle birşey değil bu adam deep web'e girdi al bunu al al al değil yani. Ama eğer yasadışı içerikle çok fazla zaman geçirir, bilgisayarınıza indirir ya da karşıya yüklerseniz, buradan edineceğiniz içeriği başkalarıyla kontrolsüz biçimde paylaşırsanız, bunları bilgisayarınızda saklarsanız, uyuşturucu sipariş edip kargoyla adresinize gelmesini bekler ya da fizik öğretmeninizi öldürmesi için bir kiralık katille anlaşırsanız, büyük ihtimalle yasalarla başınız derde girecektir.

bunun haricinde, tor istemcileri sizin bilgisayarınızı da bir "çıkış noktası" haline getirecektir. bu şu demek; deep web’e giren bir başkası, herhangi bir içeriğe sizin üzerinizden erişecek, yani bir köprü görevi göreceksiniz. bu da; ip numaranızın suça bulaşmasına olanak sağlayabilir. siz işlemeseniz bile. deep web’te ne yok? forumlarda, sözlüklerde çoluk çocuğun laflarına kanmayın. elbette oralarda nükleer füzelerin fırlatma kodlarına falan rastlayamazsınız dünyayı kurtaramaz ya da bir dünya savaşı başlatamazsınız.

18 Temmuz 2013 Perşembe

Canonical Url nedir ? önce bunu açıklayarak başlayalım. Örneğin bizim sitemizde http://www.simdiblogzamani.blogspot.com adresi ile ya da http://simdiblogzamani.blogspot.com adresi ile ya da daha başka adresler ile ulaşabilirsiniz. ve dünyada yüzlerce binlerce site var. Zaten Google'ın başı bu siteleri indexleme işi ile dertte iken birde bunların farklı adreslerini indexleme derdi çıkınca Google deliriyo ve diyo ki "bundan sonra herkesin tek bir adresi olsun yani Canonical Url beni uğraştırıp durmayın. Yoksa gozümde değeriniz düşer".Bu sözlerden sonra bizlerde Google'ın bu sözüne uyup kendimize bir Canonical Url ediniyoruz.
Canonical Url

Peki Canonical Url nasıl eklenir ?

Html kodlarının bulunduğu bölümü açıyoruz. Bu bölüm Wordpress de düzenleyici > Üst kısım. Blogger'da ise şablo > html'yi düzenle kısmından açabilirsiniz. Gördüğünüz kod kısmında CTRL tuşu ve f tuşuna bazıp <head>  kelimesini aratın bulduğunuz sonucun altına ise aşağıdaki kodu ekleyin

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<link expr:href='data:blog.url' rel='canonical'/>
</b:if>

uyarı: blog harici siteler için sadece
<link expr:href='data:blog.url' rel='canonical'/> kısmı eklenmelidir

17 Temmuz 2013 Çarşamba

Merhaba bu yazıda Seo yöntemleri nelerdir konusundan bahsedeceğim. Birden çok seo yöntemi vardır. Bunlardan kendinize göre olan birini seçip kendi sitenize uygulamayı düşünmeyin sakın çünkü bunlardan birini değil bütün hepsini uygularsak ancak iyi bir şekilde verim alabiliriz. Bu yüzden bütün Seo yöntemlerini iyi birşekilde kavramaya çalışmalı ve daha sonra ise bunları uygulamaya geçirmelisiniz.
seo nasıl yapılır












Seo Yöntemleri Nelerdir

Backlink: Başka bir sitenin sizin sitenize link vermesidir. Google'ın düşüncesine göre bu olay şöyledir. Eğer bir site sizin sitenize backlink veriyor ise sizin siteniz değerli bir sitedir. Bu yüzden siteye backlink almak önemlidir fakat son zamanlarda bazı kişilerin bu işi çok fazlaca abartması ve sadece backlink alarak dengesiz bir şekilde yükselme göstermesi google'ı kızdırmış olmalı ki google bu olaya yakın bir zamanda el attı. Ne yaptığı çok net bilinmemekle birlikte bir çok platformda backlinklerin seoya etkisinin düşürüldüğü söylenmekte. Ama yinede fazla abartmadan kaliteli backlinkler almak güzel işler başarmanıza yardımcı olur düşüncesindeyim.

Makale imleme: Özgün bir makale yazdınız diyelim daha sonra bu makaleyi tamamen yada özetini imleme sitelerinde altınaa kendi sitenizin linkini koyarak paylaşırsınız. Böylece okuyucu yazıyı beğenirse sizin sitenize girer hit kazanmış olursunuz bunun yanında backlink kazanırsınız hemde yavaş index alan siteler böylece index alma hızını arttırmış olur.

Sosyal paylaşım siteleri: facebook twitter google plus gibi sitelerde kendi sitenizin linkini yayınlamak sayfa açıp kendi sitenizdeki konuları paylaşmak gerçekten önemli derecede faydalı bir olaydır. Hatta biraz geniş bir konu olduğundan bunun hakkında bir yazı yazmak istedim. Sosyal medyanın seoya etkisi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.


seo teknikleri 








 Youtube vimeo videoları: Örneğin seo hakkında video çekip altına ya da video içinden kendi sitenizin linkini verebilirsiniz bu da backlink ve kullanıcı çekmek için güzel yöntemlerdendir.

Özgün makaleler yazmak: Bu aslında site açıldığından itibaren yapılması gerekenlerin en önemlisidir. Google'ın sitelerde aradığı ilk nitelik özgün yazıdır. Zaten bu yıllardır spam ve kopya içerikle savaşmasından anlayabilirsiniz. Sitenizin değerini arttırır. Popüler olaylar hakkında yazmanız bence daha olumlu sonuçlar verecektir. Örneğin yeni bir telefonun çıktığı andan itibaren güzel bir inceleme makalesi yazmak tartışılmaz sizin açınızdan güzel bir hit kaynağı olur. Özgün makaleden kastım olan yazıları değiştirerek sitenize koymanı değil daha önce yazılmamış değinilmemiş olan birşey hakkında yazmak. Bu şekilde diğer sitelerden daha farklı bir şekilde yol alırsınız. Sitenizi daha hızlı bir şekilde geliştirirsiniz

Paravan siteler: Eskiden bir çok kişinin yararlandığı ve çok fazlaca faydasını gördüğü bir yöntem ama artık çok bir etkisi kaldığını düşünmediğim için yazmak istemiyorum.

Eğer unuttuğum seo yöntemleri varsa aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz. Bunu yanında sorularınızı ve eklemek istediklerinizi bu yöntemler arasından en çok kullandıklarınızı diğer ziyaretçiler ile paylaşabilirsiniz. Ayrıca seo nedir ve nasıl yapılır kısmından yazılarımı okumaya devam edebilirsiniz.

14 Temmuz 2013 Pazar

Seo nedir sorusuyla başlayalım. Seo arama motoru optimizasyonudur. Daha açıklayıcı bir tanım yapmak gerekirse Google ya da diğer arama motorlarında üst sırada çıkmak isterseniz Seoyu ve Seo tekniklerini iyi anlamanız ve uygulamanız gerekir.

Seoyu öğrenmek zor mudur? 

Bana göre hiç bir zaman tam anlamı ile öğrenilmez. Seo bana göre bilgisayar ve internet alemi gibi bir şey. Bir gün word kullanmayı öğrenirsiniz. Diğer gün İnternete girmeyi arama yapmayı öğrenirsiniz. diğer günler başka bir şeylerden haberdar olursunuz bunun sonu gelmez. Seo da bunun gibi her gün öğrenilecek farklı şeyler var. Bunun yanında her gün seoya eklenen veya değişen özellikler geliyor.

Seo yapmak neden gereklidir ? 

Şöyle bir şey düşünün kasabanın tekinde benzin istasyonu olan bir kişi var. Sadece kasaba insanına benzin satıyor. Daha sonra çok yoğun iki şehir arasına yol yapılmak isteniyor ve yol bu kasabanın üzerinden geçiyor. benzin istasyonu sahibinin eski durumu ile yeni durumu arasındaki farkı düşünün işte seo bu yüzden gerekli :) Günde milyonlarca insanın arama yaptığı google arama motorunda en çok aranan kelimelerde 1. sırada olmak ne kadar güzel olurdu öyle değil mi? İşte bu yüzden seo.
seo nasıl yapılır


Tamam Seonun ne olduğunu anladık neden gerekli onu da anladık peki nasıl yapılır bu Seo ? Seo yapmanın çok farklı ve çok fazla yöntemi vardır. bunlardan bazıları link değişimi, backlink, link örgüsü, sosyal ağlar ile Seo gibi gibi daha çok çeşitli seo yöntemleri vardır. Bütün hepsini yazmak mümkün değil zaten daha öncede bahsettim bu konudan.

Seo nasıl yapılır?

aşağıda sizlere temel seo bilgilerini paylaşacağım. Zaten bu bilgileri tam anlamı ile uygularsanız siteniz güzel yerlere gelecektir.

- Sitelerinizdeki yazılarınız tamamen size ait olsun. Başka sitelerin yazılarını copy-paste yapmayın.

- hedef kelimelerinizi abartmamak şartı ile yazılarınızın ilk satırlarında ve yazınızın içinde geçirmeye özen gösterin. Bu kelimeleri kalın altı çizili ya da rekli bir şekilde yazmaya özen gösterin.

- Yazılarınızdan H1, H2, H3 gibi başlıkları kullanmaya özen gösterin.

- Etiketlerinizi abartmadan ortalama 4 adet kullanın. Yine açıklama kısmından hedef kelimelerinizi orantılı şekilde 160 karakteri geçmeyecek şekilde hazırlayın.

- Tema seçerken çok fazla dikkat edin. Temalardaki hataları kontrol edin ve elinizden geldiğince düzeltmeye çalışın. Çok fazla hatalı bir tema iste o temanın yerine başka bir tema kullanın. Ayrıca temalarda renk uyumuna dikkat edin kullanıcıların gözünü yoracak temalar seçerek onları sitenizden uzaklaştırmayın.

- Sosyal medya ve imleme sitelerini kesinlikle kullanın.

- Google webmaster aracını kullanmayı ve site haritanızı göndermeyi ihmal etmeyin.

- Sitenize yeni bir yazı gireceğiniz zaman aranma yönünden sağlam ve bol hit alacağınızı düşündüğünüz başlıklar ve hedef kelimeler seçin.

- Her gün sitenizle ilgilenmeye özen  gösterin. en önemlisi de sitenize her gün yeni yazılar ekleyin.

- Eski yazılarınızı tekrar okuyup beğenmediğiniz yerleri değiştirin veya yeni bilgiler ekleyip yazılarınızı güncelleyin.

- Yazılarınız kısa değil uzun ve eğlenceli olsun.

- İnsanlara siteniz hakkındaki yorumlarını sorun ve onların eksik veya kötü dediği noktaları iyileştirmeye çalışın.

- Yazılardaki imla kurallarına dikkat edin.

Şimdik aklıma gelenler bunlar. Yazılarımı okumaya devam ederek seo hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz. Buradan sosyal medyanın seoya etkisi adlı yazımı okuyabilirsiniz. Sormak ya da eklemek istediklerinizi aşağıdaki yorum kısmından ben ve ziyaretçileri ile paylaşabilirsiniz.