20 Kasım 2014 Perşembe

Merhaba arkadaşlar bu yazımın konusu arama motoru optimizasyonu nasıl yapılır. Neden başlık seo nasıl yapılır değil de bu şekilde diye düşünebilirsiniz. Nedeni şu bildiğiniz gibi seo konusu hakkında istemediğiniz kadar yazı var ve rekabet inanılmaz derecede yüksek. Büyük denizlerin balıkçısı olmaktansa küçük denizlerde reis olmayı tercih ettim :) saka yapıyorum tabi ki :) Sizde rekabet yönünden yüksek konularda sıralamaya giremeyeceğinizi düşündüğünüz ya da rekabet ile uğraşmak istemediğiniz yazılarda böyle yaparak farklı anahtar kelimelerden hit kazanabilirsiniz. Yazıya giriş baya iyi oldu diye düşünüyorum :)
seo resimleri

Bu yazıda seo hakkında yapılan yanlışlardan veya yapılmaması gerekenlerden bahsetmek istiyorum. Çünkü görüyorum ki seo yapayım yükseleyim derken düşüşe geçen çok sayıda site var bunun deneni seo da yapılan yanlışlar. Bir de çok okuyan bilgili ama pratiğe gelince uygulamada sıkıntı çeken ya da üşengeç arkadaşlar var. Bunlardan biri olarak ta kendimi görüyorum. Bloglarıma yazı girmek gerçekten işkence gibi geliyor nedense. Benim gibi yaparsanız boşa kürek çekmiş olursunuz. Dediğimi yapın yaptığımı asla :) Sahip olduğu sitenin gelişmesini isteyen kişi kesinlikle her gün yazı girmesi site ile uğraşması yeni yeni bilgiler öğrenip bunları uygulaması gerekli. Boş zamanı olamayan ya da uğraşmak istemeyen aklıma geldikçe yazarım diyenlerin işi değil bu. Gerçekten başarılı olmak için elinize kalem alıp analiz yapmalısınız. Sizin üzerinizdeki sitelerin eksik olan yönlerini yada artılarını analiz edip bunlara göre sitenizde değişikliğe gitmelisiniz. Yeni öğrendiğiniz yöntemleri deneyip işinize yaradığında bunu geliştirmeye çalışmalısınız ki bu da çok okuma ve öğrenmeyle olacak işler.
seo yöntemleri

Google'ı tanıyorsanız yada güncellemelerini takip ediyorsanız illaki görmüşsünüzdür. Sıralamadaki basit nedir? En basitinden arama yapan kullanıcılara gerçekten yararlı bilgiler vermek ve onların aradıkları bilgileri onlara tam anlamıyla sunmak. Peki Google neye karşı çıkıyor? kopya içeriğe, yanlış belirtilen içeriğe, doğal olmayan site ilerleyişine. İşte bu iki soru ile mantığı kısaca anladıktan sonra yapmamız gerekenler basit değil mi? Doğru ve yararlı bilgi bunun yanında doğal olmayan yöntemlerden kaçınmak. İşte seoda yapılan en büyük hata doğal olmayan yöntemler. Adam gün içerisinde ordan burdan yüzlerce backlink kazanıyor. Sonra siteme şu oldu bu oldu diye dövünüyor. Sen Google'ın karşı çıktığı şeyi yaparsan cezanıda alırsın elbette. Bu yüzden seoyu yaparken abartmadan tam kıvamında yapmalısınız. Yazılarınızı abarmadan sosyal medyada paylaşmak diğer sitelere imlemek gibi.

Seoda yapılan hatalar

- Aşırı backlink.

- Yazı içindeki aşırı anahtar kelime kullanımı.

- Bilgisiz kişilere seo yaptırmak. Bu noktaya biraz değinmek istiyorum çünkü bundan dolayı dili yanan çok insan var. İllaki forumlarda orda burda görmüşsünüzdür "para karşılığı seo yaptırdım sitem daha da geriledi" diye. Benim derdim seo işleriyle uğraşan insanlara çamur atmak değil ama bir çoğuda gerçekten bilgi birikim konusunda yetersiz kişiler. Bildiği birkaç yöntemi eline aldığı her sitede kullanıp işi daha da berbat edebiliyorlar. Seo yaptırmayın demiyorum kesinlikle ama yaptırdığınız kişilerin referanslarına ve siteleri getirdiği seviyelere bakın. 20 liraya seo yapan kişilere site teslim etmek bana pek mantıklı gelmiyor açıkçası.

- Yazılara çok fazla etiket girmek.

- Çok fazla flash animasyonlar bulundurup yanarlı dönerli siteler oluşturmak.

- Sitenin her köşesine reklam döşemek.

- Özelikle yazdığınız yazılara çok ama çok dikkat edin. Çünkü yazı içi seo yüksek derecede önem taşımaktadır. Atıyorum bir çok yazınız 3. 4. sayfada çıkabilir. Ama başlığını özenle seçtiğiniz yazı içi seoya özen gösterdiğiniz bir makaleniz belki de 1. sırada çıkar.  Bu yüzden yazdığınız yazılar çok ama çok önemli. Özellikle yazı için seo uyumlu makale yazmaya kesinlikle özen göstermelisiniz. Buradan Seo uyumlu makale nasıl yazılır okuyabilirsiniz. Ayrıca sormak veya eklemek istedikleriniz olursa aşağıdaki yorum kısmından ben ve diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.

18 Kasım 2014 Salı

Yeni telefonlar artık o kadar gelişip o kadar farklı özellikler kazandı ki. Artık neyin nerde olduğunu bulamaz olduk. Bu yüzden bilmeyenler için bu konuyu açmaya karar verdim.

LG G3'te ekran görüntüsü nasıl alınır.

Bunu yapmak için iki adet seceneğimiz var ama bana göre kolay olan seçenek ilk olarak paylaşacağım seçenek.
lg g3 arka taraf

Resimde görünen arka tuşlardan kilit tuşu ve ses kısma tuşuna aynı anda  basarsanız ekran görüntüsünü alıp aynı zaman resimi galeriye kayıt eder.


Diğer bir seçenek ise telefonun ana ekranında alt tarafta bulunan üç adet sanal tuş olan bölüme basıp parmağınızı kaldırmadan yukarı sürükleyip daha sonra oradan da QMemo ile ekran görüntüsünü almak ama dediğim gibi bana 1. yöntem daha basit ve kullanılır gibi duruyor.

Aşağıdaki videodan Lg G3'ün bilinmeyen özelliklerini izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca yorum kısmından sormak ve eklemek istediklerinizi diğer kişilerle paylaşabilirsiniz.



16 Kasım 2014 Pazar

Aylardır bu bloğa yazı girmedim. Bu suçluluk duygusunu üzerimden atmak içinde sabahın köründe içimde birden bire bir yazı yazma isteği doğdu. Neden böyle bir başlık altında yazmak istediğimi bilmiyorum ama başlamışken sonunu getirelim. Evet sorumuz doğru ziyaretçi nasıl olunur ya da kullanıcılar sitede nasıl hareket etmeli nasıl davranmalı. Her site sahibi haklı olarak emeğinin karşılığını almak ister doğru olanda budur. Bana göre kullanıcı siteye girer okuyacağı bilgiyi okur. Sitenin sağına soluna bakar eğer dikkatini çeken bir yazı varsa onu da okur. En son çıkarker site sahibinin hakkını vermek için reklama tıklar.

blog resimleri
İşte asıl sorun buradan kaynaklanıyor. Reklama tıklamamak. Kardeşim sen bu siteden bilgini aldıysan bir derdine derman olduysa bu site reklama tıklaki teşekkürünü et karşılığını ver. Site sahibi de desin ki bak ben güzel bir iş başarmışım ki insanlar bana hakkımı veriyor diye düşünsün ve bunun üzerine daha güzel bilgilerle tekrar karşınıza çıksın. Nedense bizim insanımızda olay paraya gelince bir kıskançlık belirtisi meydana geliyor. Tıkla ki bu adamda kazansın bu adamda evine ekmeğini götürsün öyle değil mi :) Kullanıcıların yapmaktan kaçındığı bir diğer nokta ise sosyal medyada paylaşmama huyu. Yazı ne kadar güzel ve yararlı da olsa o link pay-la-şıl-maz! Ben nedeninin üşengeçlik olduğunu pek zannetmiyorum. yazının sağında solunda sosyal medya butonlarına tıklamak ne kadar zor olabilir. Bu isteksizliğin bir sebebi var ama çözemedim açıkçası :) Bu zamana kadar hep ziyaretçilerden bahsettim ama site sahipleri de pek masum değil sahte içerikler kopya yazılar filan almış başını gitmiş. Google buna ne kadar dur demeye çalışsa dahi bence kesin bir çözüm bulamadı. Ama tabi buna da şükür demek lazım. Bu konular hakkında bana katıldığınız ya da katılmadığınız konular varsa veya eklemek istedikleriniz olursa aşağıdaki yorum kısmından bildirebilirsiniz.